Wat we niet zien

Bijgewerkt: 27 aug 2018

Wat is de overeenkomst tussen Ali B, Anky van Grunsven, Martin Luther King en Amy Winehouse? Op het eerste gezicht zie je de verschillen. Man of vrouw. Blank of gekleurd. Nog in leven of al overleden. Topsporter of artiest. Succesvol of legendarisch.Als je verder kijkt dan worden onderliggende verbanden zichtbaar. Verbanden die ons levenswijsheid meegeven waar we vaak geen oog voor hebben. Het eerste verband is authenticiteit. Alle vier leven ze naar hun authentieke potentieel. Iedere dag staan ze op om dat potentieel te maximaliseren. Oftewel interne en externe wereld zijn volledig op elkaar afgestemd. Dit maakt ze integer en echt. Hierdoor kunnen ze mensen ontroeren. De stem van Amy maakt emoties los net zo goed als de speech van Martin Luther King of de olympische rit van Anky. Ze produceren ervaringen/momenten waar mensen decennia later nog over praten.


Succes, leiderschap en euro's zijn enkel het gevolg van authenticiteit. Ben je dan ook 365 dagen gelukkig? Nee. Pijnlijke levenservaringen, gebroken harten of trauma's resulteren in de mooiste songteksten, speeches of beste prestaties. Hoe hou je het dan vol om door te gaan? Dat is geen passie meer, maar onvoorwaardelijke liefde als je het mij vraagt.


Het tweede verband dat ik zie is intuïtie. Normaal voert rationeel denken de boventoon. Authentieke mensen doen echter veel meer op intuïtie. Ze voelen meer en denken minder. Dat kunnen ze omdat ze van binnen naar buiten toe leven en niet andersom. Wat je doet bepaalt niet wie je bent, maar wie je bent bepaalt wat je doet. Dat is de juiste volgorde.


Objectief gezien is de natuur een 100% authentiek en intuïtief systeem dat ons al jaren overleefd. De wijsheid die de natuur rijk is blijft ongezien, omdat wij mensen rationeel het wiel opnieuw proberen uit te vinden. In een aankomende reeks artikelen vertaal ik authentieke wijsheden middels tastbare voorbeelden naar begrijpbare menselijke taal.


Waarom doe ik dit? Authentiek leven is gezond, krachtig en duurzaam. Het helpt ons om te leven in plaats van overleven. Burn-outs, slapeloosheid, stress, depressie, verslavingen en vele andere welvaartsziekten zijn slechts het symptoom van te lang voorbijgaan aan je authentieke potentieel. Je leeft te lang tegen je natuur in en dat houd geen paard vol.


123 keer bekeken2 reacties

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen