Ultieme vrijheid

Vrijheid zit in jouw hoofd, zorg dat niemand je daar ooit van beroofd. Een zin die in mijn geheugen staat gegrift sinds ik hem ooit ben tegengekomen. Ultieme vrijheid wie wil dat niet ervaren? En toch doen wij iedere dag niets anders dan elkaar beroven van dat stukje vrijheid. Eet dit, drink dat, leef zus, denk zo en ga zo maar door. Lifestyle heet dat toch?


De waarheid

Een belangrijke rol in dit verhaal is weggelegd voor de waarheid. Als je de geschiedenisboeken openslaat dan is de rode draad dat de een de ander van de waarheid probeert te overtuigen. Met als doel het creëren van een machtspositie, want er is maar een waarheid. Bullshit. Ieder mens hier op aarde vormt zijn eigen waarheid. Alles is perceptie en zelfs wetenschappelijk onderzoek is gekleurd.


Waar het mijn inziens om gaat is dat jij jouw waarheid ontdekt. Einstein zei al 'zeldzaam zijn zij die met hun eigen ogen kijken en met hun eigen hart voelen.' Als je gaat beseffen dat DE waarheid niet bestaat evenals HET geloof of DE ideale cultuur dan ontstaat er ruimte. Ruimte voor het ontwikkelen van jouw waarheid, visie en waarden in dit leven. Als je dat doet dan ben je authentiek, rauw, puur en bovenal jezelf.


Waarom

Misschien vraag je je af waarom ons menselijk soort al eeuwenlang elkaar probeert te overtuigen van de waarheid en daarmee elkaar beroofd van vrijheid. Het doodsimpele antwoord is angst. Ons oerinstinct is erop gericht om gevaar in onze omgeving te herkennen en daarom analyseren en classificeren we erop los. Want als we een labeltje op iemand of een groep mensen kunnen plakken dan kunnen we dat in een hokje plaatsen. Dat voelt veilig en veiligheid is natuurlijk de eerste basisbehoefte waarin we willen voorzien.


Geloof, cultuur en het economisch systeem zijn mechanismen die eerder voor afgescheidenheid zorgen dan voor saamhorigheid. We gebruiken het als middel om controle uit te oefenen en schijnveiligheid te creëren. Bovenal zijn het middelen om de eeuwenoude 'oorlog' over de waarheid te blijven voeren.


Bevrijdend

Hoe bevrijdend zou het zijn als je niets meer hoeft te vinden van een ander. Niemand hoeft te overtuigen van jouw waarheid en kunt accepteren dat er meer is dan zwart of wit. Misschien is dit wel de grootste efficiency slag die we met zijn alle kunnen maken in de wereld. Te idealistisch? Misschien wel, maar een betere wereld begint bij jezelf. Ga er vanuit dat je 0 invloed hebt op een ander en 110% op jezelf. Maak daar gebruik van. Praat niet. Onderneem actie en geef het goede voorbeeld, want dat doet wel volgen.


Houvast

Mensen zoeken houvast in geloof, diploma's, functietitels, de politiek of een andere orgaan dat pretendeert te weten hoe de vork in de steel zit. Het wordt tijd dat mensen voor zichzelf denken, in zichzelf geloven en hier genoeg houvast aanhebben. Feit blijft dat we allemaal op de zelfde manier 'gemaakt' worden en op enig moment via de dood het leven beëindigen. Daartussenin is het aan jou en aan niemand anders.


Vraag jezelf maar eens af of jij voluit leeft in volledige vrijheid of wordt je nog beperkt door angst en de waarheid van de wereld om je heen? Het is een keuze. Jouw keuze om precies te zijn.


With love,


Dominique Nelissen

Authentic Life & Business Teacher | Trainer93 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen