Het succes van black beauty

Bijgewerkt: 27 aug 2018

Als klein meisje zeurde ik de longen uit mijn lijf. Ik had maar een droom en doel voor ogen. Het hebben van een eigen paard. Mijn moeder pakte het telefoonboek en belde een lokale paardenhandelaar. Ik hoor haar nog zeggen: het moet een bruin paard zijn met een witte bles. Het paard kwam er en mijn droom ging in vervulling. Onder de strenge voorwaarde dat ik niet zou deelnemen aan de wedstrijdsport. Nog geen twee jaar later reed ik mijn eerste wedstrijd. Die eerste keer werd een grote teleurstelling. Ik werd aller laatste.


Ontelbare uren aan training. Bloed, zweet en tranen. Keihard vallen en de volgende dag weer opstappen. Had ik voor niks zo hard gewerkt? De teleurstelling veranderde in een ongekende drive. Dat oranje lintje en de hoogste trede werd mijn doel. Voor mijn gevoel kwamen de prestaties niet altijd overeen met de beoordeling van de jury. Ik kon er werkelijk geen touw aan vastknopen.


Tot de dag dat ik plaats nam naast een jurylid. Juryleden hebben altijd een schrijver aan hun zijde om hun beoordeling te noteren. Met hoge verwachtingen en respect nam ik plaats naast meneer de jury. Gedurende onze samenwerking gaf hij te kennen dat zijn hart sneller klopte van een gitzwart paard. De top 5 van die dag was louter gevuld met black beauty's.


Deze dag heeft mij doen inzien dat succes enkel de tijdelijke erkenning is van een ander. Een ander die nooit 100% objectief is en slechts een momentopname beoordeelt. Hier is mijn honger naar succes gestopt. Ik sta op om het maximale potentieel te ontsluiten en iedere keer de grens op te zoeken. Niet voor een ander, maar om alles uit mijn leven te halen wat er in zit. Dit kan alleen als je de focus van resultaat naar ontwikkeling verlegd.


Succes is een over het paard getilde term zonder toegevoegde waarde. Zoek je een success & happiness coach die gouden bergen belooft? dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.


Sta op om je potentieel maximaal te ontwikkelen. Sta op om intens te genieten van de kleine dingen. Sta op om te geven. Sta op om te leren. Sta op om door te gaan als het tegenzit. Sta op om dat te blijven doen wat jou voldoening en zingeving bezorgt.


Sta NOOIT op voor de erkenning van een ander.
139 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen