Het leven is een lul. Hard en te kort.

Die allereerste keer. Spoel de film even terug. Het was spannend, een tikkeltje ongemakkelijk en bovenal zoeken naar het bespelen van de juiste knopjes. Et voilà…. Het orgasme is misschien wel het meest euforische zinderende hoogtepunt van ieders leven. Volledig in het moment genieten van elkaar en met elkaar. Het leven lijkt even stil te staan.


Je had de smaak te pakken. Het kon vast nog beter, langer en intenser. Verschillende partners passeerden de revue. Je ontdekte je persoonlijke voorkeuren. Wat wel werkte en absoluut niet. Bovenal was het elke keer weer een surprise show. Het kon uitlopen op een onvergetelijke ervaring of kleine teleurstelling. Je wist het nooit vooraf. Altijd pas achteraf.

Feit blijft dat niemand het voor je kon doen. Je moest het zelf ervaren. Het onbekende tegemoet treden.


Wellicht heb je ooit een filmpje gecheckt om te kijken hoe het ‘moet’. De kans is groot dat je de moed in de witte sportsokken zakte. Je probeerde te voldoen aan de status quo. Het trok de magie, vrijheid en speelsheid in een klap onder de lakens vandaan.


Met deze platte metafoor wil ik duidelijk maken dat je ook buiten de slaapkamer jezelf bloot mag geven. Ben je dat gevoel kwijtgeraakt en is het leven een kille afknapper geworden? Grote kans dat je probeert om alle ballen moeiteloos in de lucht te houden. Dat doet toch iedereen. 60 uur werken en zeggen dat alles goed gaat. Lekker druk hoor!


Ga niet op zoek naar hoe het heurt. Probeer er niet in te passen. Niet elk dekseltje past op elk potje. Werkt het ene standje niet probeer dan het andere. Creëer je eigen fuck-it mentaliteit, want van fake-it till you make it loopt niemand warm. De enige zekerheid die wij delen is dat er ooit een einddatum is. Daartussenin, is het aan jou en aan niemand anders.


Leef je vanuit angst dan verkrampt elk spiertje en wordt het leven een pain in the ass. Leef vanuit liefde en glij door een leven vol zinderende hoogtepunten, eerste keren en humor.


BE YOU. Always.


With real L O V E,


Dominique Nelissen

Authentic Life & Business Teacher | Trainer
196 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen