Generatie chill

Bijgewerkt: 12 okt 2018

Honger? Thuisbezorgd. Vreemdgaan? Second love. Film kijken? Netflix. Afspraak maken en weer afzeggen? Whatsapp. Daten? Tinder. Muziek luisteren? Spotify. Vakantie? Airbnb.


Anno 2018 hebben we letterlijk alles binnen handbereik en bevredigen wij onze behoeftes middels het installeren van een app en druk op de knop. Vroeger is nu niet meer, maar laten we toch even terugblikken. Vroeger toen je naar de videotheek ging om een film te huren, telefoonnummers uitwisselde op een bierviltje, naar de winkel ging voor je boodschappen om zelf te koken, de free record shop inliep om te neuzen tussen de nieuwste hits en naar het reisbureau rende om de vakantie van je leven te boeken.


Al dat gemak van vandaag de dag zorgt ervoor dat we meer tijd over houden en minder inspanning hoeven te leveren om te krijgen wat we willen. Mooi toch? Ja eigenlijk wel. Met een dikke vette maar. We gebruiken die extra tijd om door Instagram foto's te scrollen, een extra netflix serie te kijken en een pizza te bestellen. We doen dus meer van hetzelfde.


Mentale error

Je brengt steeds meer tijd door in je hoofd en levert minder fysieke en gevarieerde inspanning. Die grijze kwab tussen je oren raakt overprikkelt. Mentale problemen zijn dan ook hot topic vandaag de dag en misschien heb je er zelf wel last van. Dat heeft onder andere te maken met het overprikkelen van je brein en het niet genoeg prikkelen van je andere zintuigen. Als het mis gaat en we hebben mentale klachten dan is er geen app.


De meest voor de hand liggende optie is 'met iemand praten'. Die lost je probleem wel op. Forget it! Je moet van de bank af en aan de bak. We zijn zo gewend geraakt aan gemak dat moeite doen, aandacht en bewustzijn bijna buitenaardse begrippen zijn geworden.


Gemak dient de economie

Realiseer je dus dat gemak de economie dient en niet de mens. De economie kun je niet veranderen, maar je hebt wel 100% invloed op de keuzes die jij maakt. Als je last hebt van stress, spanning of angst dan leef je te veel in je hoofd. Je bent niet volledig aanwezig in het nu. Dat maakt je ziek en ongelukkig. Jij hoeft niet mee te rennen in de rat race of maximaal te presteren in onze prestatie maatschappij. Jij hebt de keuze om een leven te creëren dat bij jou past. Daar heb je wel een beetje ballen voor nodig.... maar die heeft iedereen ;).


Cooling down

Control - alt - delete werkt niet voor je oververhitte hoofd. Wat wel helpt is het maken van een wandeling in het bos, een gezonde maaltijd koken, een dag vrij plannen voor jezelf, de dag beginnen met een meditatie, 2 liter water drinken om je lichaam te reinigen, een boek lezen in plaats van netflixen en de mensen van wie je houd eens wat vaker te knuffelen. Als je all the way wil gaan trek dan je schoenen uit en loop een stuk op blote voeten of neem een koude douche. Prikkel al je zintuigen regelmatig en je komt weer tot leven. Beloofd!


Wil je hier graag begeleiding bij dan mag je mij een postduif sturen of ouderwets bellen. Ik laat je inzien dat een gezonde routine en krachtige mindset best wel chill zijn.


With real love,


Dominique Nelissen

Authentic Life & Business Teacher | Trainer104 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen