Emotionele footprints

Bijgewerkt: 27 aug 2018

De paasdagen zorgden voor wat extra tijd in mijn agenda. De zonuren zijn op dit moment nog karig dus dan is de bank opzoeken en een documentaire kijken geen slecht idee.


De betreffende documentaire ging over de ecologische footprints die wij mensen maken.

Burgers met de beste bedoelingen zitten in een kring. Ze herkauwen nogmaals dat het gebruik van plastic, de vleesindustrie en het misbruiken van grondstoffen een negatieve impact heeft op het eco systeem. Niets nieuws onder de zon.


Toch zette deze docu mij aan het denken. Welke footprints laten wij nog meer achter? En veroorzaken die een nog grotere impact? Ik denk dat de emotionele footprints die wij in elkaars leven achterlaten voor meer problemen zorgen dan een plastic flesje. Ben jij je er van bewust hoeveel impact jij maakt in het leven van een ander door je houding, gedrag en woorden?


De littekens die mensen oplopen in relaties, gezinnen of op hun werk zijn vaak niet mals. Onverwerkte pijn resulteert in een verandering van denken en doen. Op het moment dat een emotionele footprint niet verwerkt wordt is het een blok aan je been. Daarnaast geef je de onverwerkte pijn onbewust door aan de volgende mensen die je leven kruisen.


Onverwerkte emotionele footprints hebben een houdbaarheidsdatum. Vroeg of laat blokkeert jouw menselijk ecosysteem. Dan gaan alle alarmbellen af en zegt je systeem tot hier en niet verder. Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Het verwerken van emotionele pijn is een individueel proces dat bij iedereen anders verloopt. Er is geen stappenplan of begin en einddatum. Het heeft tijd, bewustzijn en aandacht nodig.


In de eerste lijn is het vooral goed voor jezelf. Je leeft een stuk lichter en gelukkiger verder. De relaties met de mensen om je heen verbeteren. Je wordt bewust van hetgeen jij nodig hebt om authentiek door het leven te blijven gaan. Deze van binnen naar buiten beweging zal meer impact hebben op onze samenleving dan het hebben van geen auto.


In April heb ik nog een aantal plekken vrij voor individuele coaching in mijn praktijk. Durf jij de grote voorjaarsschoonmaak aan?
80 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen