Angst duurt even, spijt voor altijd

Bijgewerkt: 15 sep 2018

De weg van to do today maybe naar believe I can and I will, een noodzakelijke ontwikkeling.


Zaterdag 11 februari 2017 kocht ik een notitieblok met de titel 'to today maybe'. Ik schreef de volgende levensdoelen op: mensen helpen, financiële vrijheid, een betere wereld creëren door de juiste business, reizen en anderen inspireren. Wat ik precies wilde doen volgde: een business opbouwen om mensen in staat te stellen een authentiek leven te ontwikkelen. En als dat zou lukken, een boek schrijven om mijn verhaal te delen met de wereld. Hoe ik daar dagelijks aan ging werken: loslaten van negatieve gedachten en emoties, gezond eten, sporten, mediteren & yoga. Zo dat stond er en daar was alles mee gezegd. Het notitieblok verdween snel in de kast op het moment dat ik een nieuwe uitdaging aannam op mijn werk. Ze zochten per direct een asbest coordinator. Ik stroopte de mouwen op en begon met puinruimen. Daarnaast hielp ik een kennis met het starten van zijn eigen bedrijf. Een dag heeft tenslotte 24 uur. Het smaakte naar meer en het was tijd voor de volgende uitdaging. Een leidinggevende positie, die ik niet kreeg... Gefrustreerd liep ik iedere dag kantoor in en uit, omdat ik niet de ontwikkeling kon doormaken die ik voor ogen had.


Op mijn vakantiebed in Kroatië reflecteerde ik terug op het eerste halfjaar van 2017. Was ik tevreden? nee het moest anders. Het zou mooi zijn als ik via mijn netwerk een nieuwe uitdaging aangeboden kreeg. De maandag na mijn vakantie belde een oud collega met de vraag of ik zin had in een nieuwe uitdaging. Initial Buyer binnen een internationaal productiebedrijf. Gesprekken volgde en met de quote van Steve Jobs op mijn cv wist ik mijzelf en mijn toekomstig werkgever toch wijs te maken dat ik de vrouw was voor de job.

Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma - which is living with the results of other people's thinking. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. - Steve Jobs

Zondagavond 13 augustus. De dag voordat ik het arbeidscontract ging tekenen sloeg de paniek toe. Stel je voor ik vind het niet leuk en krijg een burn-out. Alleen al bij deze gedachte sloeg mijn mind en lichaam op hol. Zo erg dat ik mijn ouders moest bellen. Ik kon niet meer alleen zijn, laat staan autorijden of functioneren. In de houtgreep door de illusie die angst heet. Ik belde mijn nieuwe job af. Kon simpelweg niet functioneren. Stiekem wist ik ook dat deze baan niet bij mij paste. Anderhalve week bivakkeerde ik in de slaapkamer van mijn ouderlijk thuis. Voor mijn gevoel nog meer dan terug bij af. Na een bezoek aan de huisarts was ik een potje met pilletjes rijker. Was dit wat ik wilde? no way!


De pilletjes bleven in het potje. Ik keek in de spiegel en besefte dat mijn ijzersterke mindset en ontwikkel drive mij altijd daar had gebracht waar ik wilde zijn. Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt is een cliche, maar 100% waar. In mijn paardensport periode leerde ik letterlijk vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik accepteerde mijn discomfort en werkte iedere dag aan mijn herstel. Veranderde mijn dagelijkse routine, verzamelde het juiste team om mij heen en stelde een helder doel. Ondertussen naderde de einddatum van mijn contract. Een deur ging dicht en een nieuwe direct open. De mogelijkheid om als ondernemer te starten. Woensdag 27 september was mijn laatste werkdag. Opnieuw was er weer de twijfel. Wat wil ik nou echt? Drie maanden heb ik lopen zoeken naar hetgeen wat ik op zaterdag 11 februari 2017 al wist. Was dit nodig? ja! Het beste advies dat ik kreeg, ga je dood? nee.. nou dan maak iedere dag keuzes maken en onderneem actie.


Een nieuw notitieblok volgde 'believe you can'. Mijn levensdoelen heb ik omgezet in concrete acties met bijbehorende doelen. Gisteren was de dag dat ik van mijn droom werkelijkheid maakte. Officieel ingeschreven bij de kamer van koop handel sta ik klaar om middels mijn hands-on mentaliteit mensen te helpen bij het ontwikkelen van een authentiek leven of business. Ben ik een coach? Nee, zeker niet. Ik sta niet langs de zijlijn, maar naast mijn mensen daar waar het moet gebeuren in het echte leven. Wanneer bel je mij? Als je behoefte hebt aan een authentiek leven of business en bereid bent om daarvoor te werken.
235 keer bekeken

one call or mail a way

06 - 21 55 73 70 | nelissendominique@gmail.com

Oranje nassaustraat 15A Heerlen